USCKI Incognito Logo link

Agenda


Dinsdag 9 mei 2017 17:15u - 19:15u

AI-activiteit
Poster
Onderwijsgesprek KI
Tijdens het onderwijsgesprek gaan we samen met alle betrokkenen bij Kunstmatige Intelligentie in Utrecht in gesprek. Studenten en docenten komen samen om te discussiëren over wat er goed gaat en wat er beter kan aan de opleiding. Dit is dus dé kans om je hart te luchten en je uit te spreken over je studie. Daarnaast worden tijdens deze avond de resultaten van de grote KI-onderwijsevaluatie gepresenteerd. En dat alles onder het genot van pizza! Daar wil je toch gewoon bij zijn?
Wie:
Opleidingscommissie Bachelor
Wat:
Onderwijsgesprek KI
Waar:
Janskerkhof 15A, kamer 0.04
Wanneer:
09 mei om 17:15 uur
Kosten:
-
Dinsdag 2 mei 2017 19:00u - 23:00u

Incognito-activiteit
Poster
[FunCKI] Dummiecursus

Inschrijfdeadline: Dinsdag 2 mei 2017 om 19:00

Uitschrijfdeadline: Dinsdag 2 mei 2017 om 19:00

Leer en speel één avond het instrument dat je altijd al hebt willen spelen! Tijdens de dummiecursus van de FunCKI zal het mogelijk zijn basgitaar, elektrische gitaar, piano, drums, mandoline of kazoo te spelen onder begeleiding van iemand die jou hier alles over kan vertellen. Ook als je nog nooit eerder een instrument hebt aangeraakt, zullen wij ervoor zorgen dat je hier voldoende geluid uit krijgt om samen met een aantal andere dummies twee nummers door de speakers te knallen.

Inschrijving is verplicht! Klik dus hiernaast op het kopje 'Inschrijven' en geef dan gelijk even aan welke twee van de bovengenoemde instrumenten jou het vetst lijkt om te leren. Wij zullen de groep dan in tweeën splitsen (eentje om 19 uur, eentje om 21 uur) zodat iedereen voldoende aan bod komt om te shinen. Geef het dus ook aan als je een sterke voorkeur voor één van beide tijden hebt!
Wie:
FunCKI
Wat:
[FunCKI] Dummiecursus
Waar:
Ceres
Wanneer:
2 mei
Kosten:
€3
Maandag 1 mei 2017 19:00u - 21:15u

AI-activiteit
Studium Generale: Alice Cares
Three elderly ladies in a nursing home become friends with Alice. She is a robot that talks, sings, laughs, and even encourages them to do gymnastics. Q&A with Prof Steven Vos (Industrial Design, TUe). Is advanced technology the only answer to the increasing demand for health care?

https://www.sg.uu.nl/agenda/2017/movies-science-alice-cares
Wie:
Studium Generale
Wat:
Studium Generale: Alice Cares
Waar:
Theater 't Hoogt
Wanneer:
1 mei om 19:00 uur
Kosten:
Gratis!
Maandag 1 mei 2017 13:00u - 22:00u

Incognito-activiteit
Poster
Robocode
Èèn keer in het jaar zorgt de ABC voor een heftige strijd. Wij van de commissie zijn tegen oorlog in het echt maar voor de oorlog in het digitale programmeerwereld. En hiermee bedoelen we geen Russische hackers maar de enige echte jaarlijkse Robocodewedstrijd.

Neem een kijkje op http://robocode.sourceforge.net/ om bijvoorbeeld de introductie (http://robowiki.net/wiki/Robocode_Basics), de tutorial om je eerste bot te bouwen (http://robowiki.net/wiki/Robocode/My_First_Robot) of de gehele API documentatie (http://robocode.sourceforge.net/docs/robocode/) te bekijken! Samen met je team (max. 4 personen) programmeer je in Java (of in .NET, als dat je ding is) een sick leipe allesvernietegende bot!
Maak je trouwens geen zorgen, ook zonder enige ervaring of voorkennis kan je prima meedoen (en zelfs winnen!). Ook moet je je niet laten afschrikken door deze programmeertalen want C# lijkt heel erg op Java en zal je al snel je een pro voelen!
's Middags gaan we in een computerzaal programmeren, waarna er 's avonds een ware competitie zal zijn waarin alleen de beste robot kan winnen en een mooie prijs kan bemachtigen. Dit programmeren zal duren van 13:00 tot 18:00 uur, zodat je nog even kan eten voordat de heuse wedstrijd begint.
Heb je nou helemaal geen zin om hieraan mee te doen, maar wil je wel graag zien hoe goed zo'n genetisch algoritme werkt bij het programmeren van robots, kom dan gewoon gezellig 's avonds kijken onder het genot van een biertje. We gaan namelijk ergens rond een uur of 19:30 richting de Hemingway, want om 20:00 begint de grote wedstrijd!
Wie:
ABC
Wat:
Robocode
Waar:
Coderen: D23 – 207 Presentaties/chillen: Hemingway
Wanneer:
01 mei om 13:00 uur
Vrijdag 28 april 2017 21:00u - Zondag 30 april 201712:00u

Incognito-activiteit
Poster
Batavierenrace
De feestdagen komen er weer aan. Heel veel lekker eten
en binnen zitten drinken en feesten. Die conditie zakt ondertussen
aardig door de grond. Maar vrees niet! Om voor de zomer weer
in top conditie te zijn doet Incognito dit jaar weer mee aan de
jaarlijkse batavierenrace. "Huh? Batavierenrace?". Dit is een
estafetteloop tussen alle verenigingen en universiteiten in
Nederland. We zoeken 9 dames en 16 heren die allemaal een
verschillende afstand lopen, er is dus ruimte voor mensen die
liever wat minder lopen en ook voor hardlopers.

Het wordt een intens gezellige race met wat ik ervan hoor een episch eindfeest op het einde, dus doe lekker mee.

Verder info volgt later allemaal, we gaan beginnen met trainen in januari en je kan nu in ieder geval al het weekend vrijhouden.

Lijkt dit je nou wat? Schrijf je dan snel in op de site!
Wie:
Après-CKI
Wat:
Batavierenrace
Waar:
van Nijmegen naar Enschede
Wanneer:
28 april om 21:00 uur
Kosten:
Rond de 30 euro
Vrijdag 28 april 2017 21:00u - 23:59u

Incognito-activiteit
Poster
Aluminiumborrel
Het is vrijdag al de laatste vrijdag van de maand. Dat betekent dat het weer tijd is om ons plekje in de Lijn 4 te claimen! Wie is erbij?!
Wie:
Aluminium
Wat:
Aluminiumborrel
Waar:
Café Lijn 4
Wanneer:
28 april om 21:00 uur
Kosten:
Je drankjes
Zaterdag 15 april 2017 15:00u - Zondag 23 april 201719:00u

Incognito-activiteit
Poster
Studiereis Schotland

Inschrijfdeadline: Maandag 2 januari 2017 om 23:59

De inschrijving voor de studiereis is geopend! Trek je ruiterigste kleding aan, neem de bestellingen voor whisky alvast op en haal je doedelzak uit de kast want dit jaar gaan we naar Schotland!

We trekken dit jaar niet naar éen maar twee steden! Voor ca. 300-325 euro vertoef je drie dagen in Glasgow en 5 dagen in Edinburgh. We vliegen zaterdagmiddag 15 april met KLM naar Glasgow, zullen tussendoor met de bus reizen naar Edinburgh en vliegen vanuit daar zondagmiddag 23 april weer terug naar Amsterdam.

Naast de gebruikelijke stadswandeling(en), kroegentocht, eindetentje en culturele activiteiten zal dit jaar ook het AI-gedeelte goed vertegenwoordigd worden in het programma. Denk hierbij aan een bedrijfsbezoek (Amazon?!), rondleidingen in toffe onderzoekscentra (gericht op psychologie) en vast nog iets educatiefs (hoera!).

De inschrijving is open tot 2 januari 23:59 (in verband met de vliegtickets). Er kunnen dit jaar maximaal 56 mensen mee (we hebben ons uiterste best gedaan voor het hoogste aantal deelnemers, een groter hostel is echter onvindbaar). Mochten er te veel inschrijvingen zijn, dan geschiedt de selectieprocedure per loting. Als je je inschrijft, ben je verplicht tot betaling (en meegaan). Niet twijfelen, gewoon doen!

In de aanloop naar de reis zal er steeds meer informatie verschijnen op de site: https://studiereis.uscki.nl/

Mocht je vragen hebben dan kan je altijd een mailtje sturen naar
of spreek een van ons aan!

LET OP: Dit jaar is er geen tentamenweek van bèta tijdens de studiereis gepland, wel een herkansingsweek. Natuurlijk zullen we contact hebben met de docenten hierover en proberen regelingen te treffen.

Wie:
TreCKI
Wat:
Studiereis Schotland
Waar:
Glasgow & Edinburgh
Wanneer:
15 april om 15:00 uur
Kosten:
325 euro
Donderdag 13 april 2017 22:00u - Vrijdag 14 april 201704:00u

Feest
Poster
Stout in het Oerwoud
Donderdag 13 april organiseren SV Contact, Hucbald, Incognito en Babel een fantastisch wild feestje in de Grote Catacomben. Doe je lendendoekje om, oefen je oerkreten en laat het beest in je los, want vanavond gaan we Stout in het Oerwoud! Wie weet vind je wel je Tarzan of Jane... Slaat de Freek Vonk tussen jullie over? Vanavond zal er veel gevist worden naar complimentjes, maar pas op voor de haaien!

Binnenkort zal de kaartverkoop op de bestuurskamers van de verenigingen gestart worden. Je slaat dan voor slechts €3 een kaartje aan de haak! De exotische drankjes kun je op dit feest met munten van SV Contact betalen.
Wie:
Après-CKI
Wat:
Stout in het Oerwoud
Waar:
Grote Catacomben
Wanneer:
13 april om 22:00 uur
Kosten:
€3 voorverkoop, €4 aan de deur
Donderdag 13 april 2017 19:30u - 23:00u

Incognito-activiteit
Poster
Bandjesavond!
Yes, het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse bandjesavond! Een legandarische avond waar de muzikanten van Incognito de vereniging vermaken met muziek, goede muziek, muziek zdd je moeder trots is en muziek zdd dat alle moeders die ooit bestaan hebben en ooit zullen bestaan trots zijn.

Do you got what it takes to have it what you got to let see at some others that you have something that others don't ?
Vorm dan een band met nul of meer vrienden en meld je aan voor de bandjesavond!

Dit doe je door een mail te sturen naar
met als titel "Aanmelding Bandjesavond" met daarin vermeld:
bandnaam
medespelers (indien die er zijn)
instrumenten/apparatuur die je nodig hebt
instrumenten/apparatuur die jijzelf al hebt
tijdsduur
Mocht je wel willen spelen, maar heb je nog geen band? Zet jezelf dan op de Bandjes WiCKI. Hier kun je jezelf beschikbaar stellen als muzikant of zoeken naar bandleden die je nog mist.

Heb je niet what it gots what it takes ?
Kom dan zeker ook naar de bandjesavond en beleef een avond van plezier, muziek, tosti's en bier op 13 april om half 8 bij STARSOUND.
Wie:
Après-CKI
Wat:
Bandjesavond!
Waar:
Starsound Studio
Wanneer:
13 april om 19:30 uur
Kosten:
nada
Dinsdag 11 april 2017 21:00u - 23:59u

Incognito-activiteit
Poster
Algemene Ledenborrel: Klein Berlijn!
Het is weer borreltijd! Deze keer op een nieuwe locatie én met 300 euro te besteden omdat we de NSE invulwedstrijd hebben gewonnen. Dus kom de sfeer proeven en lekker op onze kosten drinken!


Wie:
Bestuur
Wat:
Algemene Ledenborrel: Klein Berlijn!
Waar:
Klein Berlijn
Wanneer:
11 april om 21:00 uur
Kosten:
nada
Vrijdag 7 april 2017 13:35u - 18:00u

Incognito-activiteit
Poster
Uitje: Boijmans van Beuningen
In het museum Boijmans van Beuningen is er momenteel een toffe collectie over het surrealisme. Werken van o.a. Magritte en Dalí, en ook oudere meesterwerken van Van Gogh, Rembrandt en Rubens zijn voor luttele euri te aanschouwen!

Aangezien een beetje cultuur nooit kwaad kan, organiseert de CultCKI 7 april een uitje hier naartoe. We meeten hiervoor om 13:35 stipt op Utrecht Centraal, bovenaan de roltrap bij spoor 8.

De prijs voor dit feestje zal (ongeveer) €8,50 worden, en rond een uur of 17 keren we terug naar Utrecht.
Wie:
CultCKI
Wat:
Uitje: Boijmans van Beuningen
Waar:
Boijmans van Beuningen, Rotterdam
Wanneer:
7 april om 13:35 uur
Kosten:
€8,50
Donderdag 6 april 2017 11:00u - 12:45u

Incognito-activiteit
Studiedag Wiskunde
kom leren ofzo
Wie:
StoCKI
Wat:
Studiedag Wiskunde
Waar:
D25 102
Wanneer:
6 april om 11:00 uur
Maandag 3 april 2017 13:15u - 15:00u

Incognito-activiteit
Studiedag taalkunde
S -> A B
A -> kom naar de studiedag
B -> !
B -> B

Klopt deze grammatica? Ik heb geen idee. Heb jij ook geen idee? Kom dan naar de studiedag!
Wie:
StoCKI
Wat:
Studiedag taalkunde
Waar:
D25 002
Wanneer:
3 april om 13:15 uur
Maandag 3 april 2017 11:00u - 12:45u

Incognito-activiteit
Studiedag Statistiek
Plots is het april. Het tentamen voor statistiek is al over een paar dage en je hebt nog bar weinig geleerd. Is het tijd om outside the box the gaan denken? Je gedachten waren scattered. Je weet niet meer wat je moet doen. Taart eten?

Maar vrees niet. Betrouwbare studies hebben aangetoond dat studenten die naar studiedagen komen een cijfer krijgen dat gemiddeld 30% hoger is dan dat van hun medestudenten (met een standaardafwijking van 10%) .

Kom dus naar de studiedag voor statistiek.
Wie:
StoCKI
Wat:
Studiedag Statistiek
Waar:
D21 109
Wanneer:
3 april om 11:00 uur
Kosten:
0 euro
Vrijdag 31 maart 2017 21:00u - 23:59u

Incognito-activiteit
Aluminiumborrel
Pintjes drinken met alumni, you know the drill!
Wie:
Aluminium
Wat:
Aluminiumborrel
Waar:
Café Lijn 4
Wanneer:
31 maart om 21:00 uur
Kosten:
Je drankjes
Donderdag 30 maart 2017 20:00u - 23:59u

Incognito-activiteit
Poster
Cocktailavond
Denk je nog wel eens met heimwee terug aan zwoele zomeravonden, met een ondergaande zon, een prachtig blauwe zee, een cocktail in je hand en je vakantieliefde naast je?

De koude winterse dagen liggen achter ons, en we gaan weer langzaam richting de zomer. Om wat meer in de zomerse stemming te komen organiseert de Après-CKI een cocktailavond waar jij alvast kan wegdromen bij je toekomstige vakantieschatjes en je mooie zuipavonden in het buitenland.

Dus wees erbij op 30 maart en wie weet ga jij naar huis met een Virgin Mary of heb jij Sex on the Beach…
Wie:
Après-CKI
Wat:
Cocktailavond
Waar:
IBB 89 3
Wanneer:
30 maart om 20:00 uur
Kosten:
€5,00 + biertjes turven
Dinsdag 28 maart 2017 17:00u - 22:00u

Incognito-activiteit
Poster
Boeken/Filmavond: De Helaasheid der Dingen
Lieve allemaal,
28 maart is het weer tijd voor een boek & filmavond van de CultCKI! Deze keer zullen we ‘De helaasheid der dingen’ van Dimitri Verhulst bespreken en gaan bekijken. Kom vooral je gedachten delen over de oprechte en rauwe woorden over de jeugd van de jonge Verhulst, en trakteer hierna je netvlies op de prachtige (!!) verfilming van dit marginale boek. Hoewel er versnaperingen aanwezig zijn, zal er tussen de boekbespreking en de film gelegenheid zijn om ergens een hapje te eten.
De avond zal gaan als volgt:
17:00 – 18:00 Boekbespreking
18:00 – 19:30 Tijd om iets te eten
19:30 – 21:30 Film kijken
Mocht je het boek nog niet gelezen hebben, je hebt nog tijd genoeg! Koop/leen/steel dat boek en kruip lekker weg in je stoel.
Tot dan!
Wie:
CultCKI
Wat:
Boeken/Filmavond: De Helaasheid der Dingen
Waar:
Drift 21 1.04
Wanneer:
28 maart om 17:00 uur
Kosten:
Nada
Maandag 27 maart 2017 19:00u - 22:00u

Incognito-activiteit
Bijzondere Ledenvergadering: AEV
Bij de afgelopen begrotings-ALv ontstond terstonds een discussie over het AEV binnen de begroting van Incognito. Ons als bestuur lijkt het lagche om hier een dedicated Bijzondere Ledenvergadering voor te hosten zodat we met alle geïnteresseerde leden kunnen spuien over mogelijke toekomstplannen die het AEV zouden kunnen bevorderen.
Wie:
Het Bestuur
Wat:
Bijzondere Ledenvergadering: AEV
Waar:
Drift 23, 1.04
Wanneer:
27 maart om 19:00 uur
Kosten:
Geen kosten, wél gratis koekjes en frisdrank
Donderdag 23 maart 2017 17:15u - 18:30u

AI-activiteit
AI Colloquium
Bij dit colloquium spreken 3 Master studenten over hun (afstudeer) onderzoek. Een ideaal moment om te kijken wat er bij zo'n onderzoek komt kijken en om ideeën op te doen voor je eigen onderzoek. De abstracts van de 3 presentaties staan hieronder. Zoals altijd zijn er gratis drankjes.

An AI Planning-Based Approach to the Multi-Agent Plan Recognition Problem
Maayan Shvo, current AI MSc student (Agents track)
Over the last summer, as an intern at IBM Research, I have worked on addressing the problem of Multi-Agent Plan Recognition. This work has been turned into a paper, which I have recently presented at the PAIR workshop (http://www.planrec.org/PAIR/Resources.html), as part of the AAAI conference (http://www.aaai.org/Conferences/AAAI/aaai17.php) in San Fransisco.
Plan Recognition is the problem of inferring the goals and plans of an agent given a set of observations. In Multi-Agent Plan Recognition (MAPR) the task is extended to inferring the goals and plans of multiple agents. In order to address this problem, we propose a multi-step compilation technique that enables the use of AI planning in order to solve the MAPR problem.


Justification logic
Niels Steenbergen, current AI MSc student (Reasoning track)
Justification logic can be viewed as a type of logic that exposes a structure within the modalities of modal logic. Like modal logic, it is still decidable - and so it promises to find a desirable balance between expressivity and tractability. In my thesis research, I am writing a decision procedure for Justification Logic in Haskell.


Robot-mediated communicative treatment for children with ASD
Caroline van Straten, former AI MSc student (Cognitive Processing track)
In my thesis research, I investigated the effects of a humanoid robot's voice and appearance on robot-mediated communicative treatment outcomes for children with autism. Results showed that a more humanlike appearance and voice-appearance congruence lead to more positive affective states in these children. Currently, I work as a PhD candidate at the University of Amsterdam.
Wie:
Chris Janssen ft. ABC
Wat:
Colloquium!
Waar:
Drift 25, kamer 002
Wanneer:
23 maart om 17:15 uur
Donderdag 23 maart 2017 12:00u - 13:00u

AI-activiteit
Colloquium on Autonomous Driving
by Prof. Marieke Martens (TNO & U. Twente)

An often heard statement is that more than 90% of accidents are caused by human error. Therefore, replacing the human driver with automated vehicles will save 90% of all accidents. On the road to automated driving, there is a lot of confusion about the current state of technology and the human role. This role is definitely changing, but not necessarily always leading to the expected safety effects. In this lecture, Marieke Martens will illustrate the current technological trends towards automated driving and explain the changing role of traffic participants in this fused world of technology and the human driver. She will raise some psychological behavioural mechanisms and touch upon the main challenges for the coming years in HF research.
Wie:
Chris Janssen
Wat:
Colloquium on Autonomous Driving
Waar:
'coffee room' of Psychology, Langeveld building, section H0
Wanneer:
23 maart om 12:00 uur
Kosten:
-

<< < ... 2 3 4 5 6 ... > >> Pagina: