Humanities Night 2018: Heroes and Villains

Woensdag 19 september 2018 19:00 - Woensdag 19 september 2018 23:00 - 1 mensen gaan
Save the Date: Woensdag 19 september, 19:00-23:00, TivoliVredenburg: de Humanities Night!

Dit is een festival dat door het International Literature Festival Utrecht (ILFU) en onze eigen faculteit samen wordt georganiseerd. Deze Humanities Night is onderdeel van het nieuwe ILFU dat plaatsvindt van 15 t/m 29 september. Het is ook de eerste editie van een hopelijk terugkerend wetenschapsfestival voor de Geesteswetenschappen.

Het thema is Helden en Schurken, ofwel Heroes and Villains. Verwacht een avond over de clash tussen goed en kwaad in alle disciplines die onder de Geesteswetenschappen vallen: Helden die van hun voetstuk vallen, religieuze verbeelding van goed en kwaad, geschiedenis geschreven door de overwinnaars, films, comics & games, heldenstaten, helden en schurken op sociale media, en nog veel meer. Deze onderwerpen zullen door allerlei bekende Geesteswetenschappers naar voren worden gebracht. De sprekers, die gedurende de zomer bekend zullen worden gemaakt, zijn (inter)nationaal toonaangevend in hun vakgebied.

Het is een avond vol lezingen, debatten, en panels, maar ook met interactieve sessies, workshops, columns. We willen de avond enorm graag samen met jullie, de studenten en studieverenigingen, maken: verwacht een activiteit specifiek op jullie gericht, zoals bijvoorbeeld een pubquiz op het einde waarbij de verenigingen tegen elkaar strijden.

https://www.uu.nl/agenda/humanities-night-2018-heroes-and-villains
Wie:
Centre for the Humanities en Het Literatuurhuis
Wat:
Humanities Night 2018: Heroes and Villains
Waar:
Tivoli Vredenburg
Wanneer:
19 September van 19.00-23.00
Kosten:
Geen