[CultCKI] Spelcomputermuseum!

Dinsdag 22 maart 2022 11:00 - Dinsdag 22 maart 2022 16:00 - 10 mensen gaan
[CultCKI] Spelcomputermuseum!LET OP! Deze activiteit is verplaatst naar 22 maart!

Dinsdag 22 maart gaan we weer naar het spelcomputermuseum!!
In Zwolle staat de grootste collectie computers en spelcomputers van Nederland. En het mooiste is? De meeste ervan zijn speelbaar!
Het museum, genaamd Bonami, is opgezet op chronologische volgorde: je loopt van de eerste ponskaartrekenmachines via de allereerste spel- en home computers naar de consoles die je je uit je jeugd herinnert, en verder. Tussen de vitrines met honderden interessante exemplaren door staan telkens toestellen uit de tijd speelbaar opgesteld, met een handvol games. Extra leuk: de meeste van deze systemen en games ondersteunen een tweespelermodus, dus daag elkaar uit in games die je beiden nog nooit hebt gespeeld, of die jij juist heel goed kent! Naast de chronologische collectie beschikt het museum ook nog over een arcadehal, met zowel oude als nieuwe kasten, die stuk voor stuk op free play mode staan. Pacman, Outrun, een goeie ouwe flipperkast? Laat maar zien wat je kan!

Dus: iets opsteken over de geschiedenis van computers, een gezellige tijd hebben met mede-Incognitoërs en gewoon lekker gamen. Wat wil je nog meer?

Reisinfo


We spreken om 11 uur af op Utrecht Centraal, spoor 11, en nemen de trein van 11:18 naar Leeuwarden. In Amersfoort opstappen of zelfstandig naar Zwolle reizen kan natuurlijk ook. In Zwolle nemen we de bus, en we verwachten dan rond 12:45 het museum binnen te gaan.
De museumkantine is supergoedkoop, maar je kunt natuurlijk ook van tevoren lunchen. Des te meer tijd om in het museum te besteden! We verwachten tot ongeveer 16 uur te blijven, en dan gezamenlijk terug te reizen. Echter is het natuurlijk ook mogelijk om zelf eerder weg te gaan, mocht je eerder weg moeten. Het museum sluit om 17 uur, dus op eigen gelegenheid langer blijven kan natuurlijk.
Wie:
Iedereen
Wat:
Museum
Waar:
Bonami SpelComputer Museum te Zwolle
Wanneer:
dinsdag 22 maart 11:00
Kosten:
Max 9 Euro