[ABC] De Data Proeverij

Dinsdag 13 september 2022 15:00 - Dinsdag 13 september 2022 18:30 - 22 mensen gaan
[ABC] De Data ProeverijIntellerts – en partner TasteIndex – heten jullie van harte welkom bij de workshop: De Data Proeverij.

Een dataproeverij? Grote kans dat je nu denkt: huh?! Laten we het eens anders stellen. Kan je smaak meten met behulp van data?

Smaak is een persoonlijke voorkeur, dat is duidelijk. Als consument willen we onze persoonlijke smaakvoorkeuren terugzien in de merken die we kopen, niet waar? Of je nu liever een banaan of een appel eet is misschien niet zo’n moeilijke keuze. Maar, heb je wel eens keuzestress ervaren bij het uitkiezen van een wijn? De ellelange rijen met flessen in alle kleuren, uit tig verschillende landen, met onleesbare etiketten en prijzen je het gevoel geven dat je bij de juwelier staat, enzovoorts. Kortom, ingewikkeld; je kiest er maar één en hoopt dat het zal smaken. Hoe anders is het in de schoenwinkel waar je met je eigen schoenmaat meteen weet naar welk rek je moet lopen om die schoen te kiezen die je in elk geval past…

Bij Taste Index hebben ze iets cools bedacht. Een wetenschappelijke theorie over smaak, het lokaliseren met 3 vectoren en het matchen met data uit een chemische/organoleptische analyse en tadaaa… jouw persoonlijke smaakvoorkeur in wijn. Handig? Vanaf nu weet je vooraf dat je een wijn die je kiest ook echt lekker vindt.

Denk je nog steeds: huh?! Mooi. Kom gezellig langs dinsdag 13 september om 15:30 in Ruppert Rood. Het wordt een leuke, interactieve workshop waarin we jullie meenemen in de wereld van smaak en data; aangedreven door zintuiglijke intentie wetenschap, chemie en AI. Met jouw eigen smaakprofiel ben je klaar om de reis mee te maken.

Kom data proeven (en een wijntje)!

Let op: als je deelneemt aan onze workshop, wil je dan vóóraf de onderstaande vragenlijst op je mobiel invullen? Geen stress… het invullen duurt ongeveer 45 seconden. Het resultaat neem je mee naar de workshop.

Voorprogramma(De Vagant):
15:00 - 15:30 Pizza eten in de vagant

Programma(Ruppert Rood):

15:30 – 15:45 Woordje van de sponsor
15:45 – 16:30 Gastcollege TasteIndex: Hoe realiseer je praktisch toepasbare AI? (Door Viktor Mirovic)
16:30 – 17:30 Incognito Challenge: uitdagende opdracht mét prijspakket van Wijnvoordeel.nl
17:30 – 17:40 Pauze
17:40 – 18:10 Data proeven: we nemen jullie mee in de reis van smaak en data
18:10 – 18:30 Practicum: visualisatie van wijnprofielen + wijnproeverij met hapjeLink vragenlijst: https://smaakprofiel.tasteindex.com/
Vul deze voor de workshop in!
Wie:
ABC
Wat:
workshop Intellerts
Waar:
15:00 De Vagant / 15:30 Ruppert Rood
Wanneer:
Dinsdag 13 september, 15:30
Kosten:
gratis