[ABC] SnaCKI's van Teun en Dorus (Inschrijven verplicht)

Vrijdag 24 november 2023 17:30 - Vrijdag 24 november 2023 22:00 - 19 mensen gaan
[ABC] SnaCKI's van Teun en Dorus (Inschrijven verplicht)Vrijdagavond, op 24 november, organiseren we in de vagant twee Snaa's, gevolgd door een kleine borrel. Tijdens een Snaa vertelt een student over diens bachelor (of master) scriptie. Deze keer zijn het Teun en Dorus die wat over hun scripties gaan vertellen. Er zullen genoeg hapjes zijn, dus maak je geen zorgen over avondeten! Maar waar gaan die Snaa's eigenlijk over?

Je kan het vaak wel horen als muziek vals is, maar hoe komt dat eigenlijk? Teun neemt je in sneltreinvaart mee door de wiskunde achter muziektheorie en legt je dan uit waarom écht zuiver stemmen eigenlijk onmogelijk is (ja, 99% van de muziek die je hoort is op één of andere manier vals!). Een ingewikkeld probleem, maar wie weet is het op te lossen met algoritmes...

Binnen computationele linguistiek is "abstract meaning representation" (AMR) een formalisme dat de betekenis van een zin weergeeft op een manier die begrijpbaar is voor zowel mensen als computers. Verschillende onderzoeksgroepen proberen parsers te maken die natuurlijke zinnen omzetten in AMRs. Dorus heeft geëvalueerd of het updaten van een bestaande parser aan de hand van modernere technieken een betere parser oplevert. Verder zal hij wat vertellen over de valkuilen en obstakels die Dorus is tegengekomen tijdens het schrijven van een scriptie.

Programma:
  • 17:30: Inloop
  • 18:00: Snaa van Teun
  • 18:45: Snaa van Dorus
  • 19:30: Kleine borrel

Wie:
ABC
Wat:
SnaCKI's van Teun en Dorus
Waar:
De Vagant
Wanneer:
Vrijdag 24 november, vanaf 17:30
Kosten:
gratis