USCKI Incognito Logo link

Bestuur 26 (2015 - 2016)

Bestuur 26
TL;DR: Bekijk het bestuursfilmpje hier: https://youtu.be/WAxuyEVUs4o

"The hype is real!" Nooit was deze zin toepasselijker voor de ideologie van een bestuur van Incognito. Progressief, zijn ze. Van aanpakken, weten ze. Na een geslaagd jaar van bestuur 25 waarin Incognito het Incognischip van de rotsen heeft weten te houden, is er nu bestuur 26 om een stap verder te gaan. Met meer ambitie, meer mogelijkheden, meer slagkracht en meer motivatie. Deze generatie is er na een stevige 'pubertijd' helemaal klaar voor.

Gekleed in driedelig pak of blouse en rok beginnen deze helden aan hun missie om Incognito groter, beter, gezelliger en waardevoller te maken. Na de missie van B25 in de Caraïben stevent een enorme stroom eerstejaars op ons af. Maar B26 staat klaar met biertjes, cursussen, begeleiding en activiteiten. Gepokt en gemazeld in hun veld, varen de bestuursleden richting de horizon, richting het avontuur.

Met Jaap Jumelet aan het roer, een kapitein pur sang, beresterk, bebaard en bezopen, kan niets ons verslaan. Niets ontgaat zijn ene alziend oog. Hij is een gevreesd en krachtig leider. Met één zwaai van zijn hamer valt er stilte of steekt er een storm op. Niemand is zo bekwaam als Kapitein Jaap. De schrik van de zes verenigingen wordt hij ook wel genoemd, maar hij heeft het beste voor met zijn eigen vereniging. -"Arrr!"
Tjeu Hendriks is de stuurman. Hij is niet iemand om mee te dollen. Altijd helder van geest en met een kat met negen staarten in de hand zorgt hij voor de bemanning. En voor de kapitein, als die weer eens te diep in het glaasje van de boots heeft gekeken. Niets gebeurt aan boord zonder de goedkeuring van de stuurman. Zonder deze flibustier zouden we reddeloos verloren zijn. -"Quit yarr scallywaggin!"
Pim Hopmans is een verdorven en uiterst sluwe handelaar die zich heeft aangesloten voor zijn eigen gewin. Maar zolang de bemanning dat niet door heeft is er geen probleem. De ontelbare schatten van Incognito glijden dagelijks door zijn handen. Hard goud en vrouwen van lichte zeden zijn waar hij zijn genoegen haalt. Als we ooit vervloekt raken is het omdat Pim niet met z'n poten van een gouden munt af kon blijven. -"And there be the chest... and inside, be the gold!"
De strateeg en onderhandelaar is Mayon Bongers. Ze is een handelaar, ze is een hosselaar, maar als de boekaniers ons zien is zij een zeemeermin. Bewapend met alle kennis van de zeven zeeën heeft zij maar één doel: Alles winnen, alles krijgen, alles geven. Of zijn dat er drie? Tellen kan ze minder goed, spellen des te beter. Mayon zorgt voor de aanwas van nieuwe rekruten, de rum voorraad en het vermogen om één schip de kracht van negen te geven. -"Captain Jaap , I am here to negotiate the cessation of hostilities against Port HoCKI."
De bootsman is de beruchte Thomas van Gemert. "Roodbaard", "Duivelsgebroed" en de "Verdubbelaar" zijn slechts enkele van de huiveringwekkende namen waaronder hij bekend staat. Ooit ambieerde hijzelf de rol van kapitein, maar na een paar keer kielhalen door de stuurman was zijn muiterij zo goed als over. Aan boord is hij meestal rustig. Hij draagt zorg voor rum en spelen. Dagen zonder eten zijn geen probleem, maar de hel breekt los als de drank op is. Altijd staat hij klaar voor een verloren matroos met een fles rum en een grote mond. -"... Why is the rum always .. gone? .."
Aafke van Welbergen is als tweede stuurman niet de minste. Vastberaden, tot de tanden gewapend en meedogenloos is zij altijd het eerste en het laatste wat je ziet. Overal. In je nachtmerries en in de dromen. Onbereikbaar en charmant wind zij iedereen om haar vinger. Bovendien heeft ze altijd een sterk verhaal klaar staan. Alle verhalen over deze roemruchte bemanning zijn dan ook afkomstig van haar escapades in een willekeurig drankhol op het eiland Drift. -"Now, don't tell me you didn't enjoy it at the time."

Op de foto is het bestuur te zien nadat ze net de residentie van de gouverneur van Drift hebben overgenomen.
  • Jaap Jumelet (Voorzitter)
  • Tjeu Hendriks (Secretaris)
  • Pim Hopmans (Penningmeester)
  • Mayon Bongers (Bestuurslid ABC)
  • Thomas van Gemert (Bestuurslid Après-CKI)
  • Aafke van Welbergen (Bestuurslid Communicatie)
  • Aafke van Welbergen (Bestuurslid Publiciteit)