USCKI Incognito Logo link

Mijn proefschrift en verdediging

Aantal posts: 475
geplaatst
Lieve USCKI,

Met enige gêne wegens overwegend lurken en geringe participatie kondig ik hier toch graag mijn proefschrift en verdediging aan!

Mijn Boek heet Exhaustivity and intonation: a unified theory want dat is wat het biedt. Exhaustivity is een talige variant van closed-world reasoning: antwoorden die niet 'letterlijk' uitputtend zijn worden toch als zodanig geïnterpreteerd -- in feite een impliciete "...en verder niets". Intonatie wordt door sprekers gebruikt, zo beweer ik, om aan te geven of hun taaluiting aan bepaalde conversationele verwachtingen voldoet -- in essentie de maximen van Grice (Quantity, Quality, Relation, Manner enzo).

Hoewel overwegend taalkundig, is mijn proefschrift toch van een hoog CKI-gehalte (dit bleek onvermijdelijk, met dank). Zo is de invalshoek grotendeels cognitief/evolutionair, veeg ik zoals dat hoort de vloer aan met enkele conceptuele misvattingen binnen de formele semantiek, en begint hoofdstuk 1 zo'n beetje met de tri-level hypothesis van Marr (zit die nog wel in het CKI-curriculum, jeugd van tegenwoordig?).

Mijn verdediging is donderdag 23 maart, 10:00uur, in de Agnietenkapel in Amsterdam, met aansluitend een (bescheiden) receptie. Jullie zijn van harte uitgenodigd. Als je wil komen, laat het dan wel even weten ([mijnvoornaam].[mijnachternaam]@gmail.com), want wellicht moet ik dan de Quantity (en Quality) van de receptie wat opschroeven.

Superextragratisbonus: CKI'ers Heleen en Ronald (vast geen rigid designators (meer?)) zullen tijdens de verdediging aan mijn zijde staan als paranimfen.

En ook: heeft het huidige HoCKI een boekenplank en, zoja, past mijn proefschrift (22mm) daar nog bij?

Groetjes,
Matthijs
Aantal posts: 1476
geplaatst
Superleuk, Matthijs! Heel benieuwd naar jouw proefschrift. Ik zal kijken of ik erbij kan zijn, maar in ieder geval veel succes!